SOPA MINESTRONE 6-8 p
1 pot de Mongetes blanques cuites
200 grs. de mongeta verda tendre
1 Pastanaga +1 Patata +1/2 Carabassó
1 tros d'Api +1 Tomàquet mitjà
4 Grans d'all +1 Ceba grossa
150 grs. de pasta “conxites”, “pistons” o pasta galets
Oli d'oliva, , Sal i pebre al gust
1
litre de Brou de pollastre o verdures
500
l. Aigua de cocció mongeta verda
100 grs. de Formatge ratllat tipus
parmesà o padà
Tallem totes
les hortalisses en petits daus. Coem a part les mongetes tallades també a
trossets i reservem en l'aigua de cocció.
En la cassola
posem a escalfar l'oli d'oliva i saltem per ordre l'all a cop, pastanaga,
l'api, la ceba picada, patata i el carabassó. Removem i estofem. Afegim el
tomàquet ratllat fins que redueixi.
Afegim l’aigua
de coure les mongetes verdes o brou, la mongeta verda, i que bulli uns 15 minuts a foc lent, una
vegada passat el temps afegim la pasta, deixem coure segons fabricant. Afegim la mongeta cuita, en els últims minuts
de cocció. Salpebrem.
En el moment
de servir afegir el formatge ratllat.
Truc: podem bullir la pasta, a part en aigua
amb sal, a la meitat de cocció, perquè no ens absorbeixi tot el brou, i els
últims minuts afegir-la al guisat.
No hay comentarios:
Publicar un comentario