CROQUETAS
PORRO I BOLETS i GAMBES (30 unitats)
1
litre de llet sencera
100
grs. de mantega o 100 grs. oli oliva
100
grs. de farina de blat
2
porros (aprox. 200 grs.)+ 1 ceba petita + 2 dents d’all (tot tallat en brunoise)
1
safata de bolets (xampinyons, shiitake, gírgoles, nets i trossejats brunoise
petita
100 grs. de gambes pelades
2
ous batuts (per arrebossar), Pa rallat , Farina, Oli d’oliva o de gira-sol per
fregir, Sal i pebre
Escalfar el greix en una cassola ampla
a foc mig. Afegir la ceba i l’all i sofregir 2 – 3 minuts.
Incorporar el porro i cuinar uns 5
minuts més fins que estovi, remenant de tant en tant.
Afegir els bolets i saltejar fins que
perdin l’aigua, uns 6 – 8 minuts. Salpebrar al gust. Afegir les gambes i coure 1 min.
En la mateixa cassola, afegir la farina i remenar, per torrar-la una
mica.
Anar afegint la llet, en varies tandes,
tot remenant, al final s’ha de remenar uns 15-20 min. en total fins que la
massa es desenganxi de les parets. Rectificar de sal i pebre.
Abocar la massa en un motlle pla, tapar
amb film a pell (tocant la superfície) i deixar en nevera almenys 4 hores (ideal
d’un dia per altre).
Formar croquetes amb les mans
lleugerament untades d’oli. Passar-les per farina, ou batut i, per pa rallat.
Fregir-les en abundant oli calent (180
°C) per tandes, han de quedar ben cobertes d’oli, i no posar-ne gaires, han de
ballar entre elles. Un minut per banda i girar amb dues forquilles.
Important, es treuen totes les
croquetes i s’afegeix una tanda nova. (no treure una i afegir-ne altre). Escórrer sobre paper absorbent.
Notes:
-aprofita per fregir la cua verda dels
porros i servir-ho amb una salsa romesco lleugera amb oli.
-per a un arrebossat extra cruixent,
utilitza pa panko.
-afegeix-hi un rajolí de vi blanc al
sofregit abans d’incorporar la farina.
-si les congeles, recomano descongelar
en nevera d’un dia per altre i fregir.



No hay comentarios:
Publicar un comentario