viernes, 19 de diciembre de 2025
PASTA TUILLE O CIGARRETTE
PAN DE TRIGO SEMIINTEGRAL CON SEMILLAS
jueves, 18 de diciembre de 2025
Galletas de Mantequilla
Brownie y Crema de mascarpone y chocolate
La clásica receta de Brownie pero metida en capacillos de madalenas o muffins, coronado con una crema de mascarpone y cacao puro.
Brownie:
250 grs. mantequilla
200 grs. chocolate de cobertura
3 huevos M
200 grs. azúcar
125 grs. harina todo uso
1/2 cdta. levadura química.
Deshacer el chocolate en el microondas junto la mantequilla.
Batir los huevos con el azúcar, añadir el chocolate deshecho y templado.
Añadir la harina y la levadura tamizados.
Poner en capacillos (dejar a un dedo del borde)
Hornear precalentado a 170ºC unos 25 min.
Dejar enfriar para decorar.
Crema Mascarpone y cacao:
250 grs. mascarpone
3 cucharadas de cacao puro
azúcar glass al gusto.
Mezclar todo, yo dejé una parte de la crema sin cacao para que sea bicolor. Pasar a manga con boquilla de estrella y decorar.
Las decoraciones son de Aldi.
lunes, 17 de noviembre de 2025
CROQUETAS DE CHAMPIÑONES, PUERROS Y GAMBAS
CROQUETAS
PORRO I BOLETS i GAMBES (30 unitats)
1
litre de llet sencera
100
grs. de mantega o 100 grs. oli oliva
100
grs. de farina de blat
2
porros (aprox. 200 grs.)+ 1 ceba petita + 2 dents d’all (tot tallat en brunoise)
1
safata de bolets (xampinyons, shiitake, gírgoles, nets i trossejats brunoise
petita
100 grs. de gambes pelades
2
ous batuts (per arrebossar), Pa rallat , Farina, Oli d’oliva o de gira-sol per
fregir, Sal i pebre
Escalfar el greix en una cassola ampla
a foc mig. Afegir la ceba i l’all i sofregir 2 – 3 minuts.
Incorporar el porro i cuinar uns 5
minuts més fins que estovi, remenant de tant en tant.
Afegir els bolets i saltejar fins que
perdin l’aigua, uns 6 – 8 minuts. Salpebrar al gust. Afegir les gambes i coure 1 min.
En la mateixa cassola, afegir la farina i remenar, per torrar-la una
mica.
Anar afegint la llet, en varies tandes,
tot remenant, al final s’ha de remenar uns 15-20 min. en total fins que la
massa es desenganxi de les parets. Rectificar de sal i pebre.
Abocar la massa en un motlle pla, tapar
amb film a pell (tocant la superfície) i deixar en nevera almenys 4 hores (ideal
d’un dia per altre).
Formar croquetes amb les mans
lleugerament untades d’oli. Passar-les per farina, ou batut i, per pa rallat.
Fregir-les en abundant oli calent (180
°C) per tandes, han de quedar ben cobertes d’oli, i no posar-ne gaires, han de
ballar entre elles. Un minut per banda i girar amb dues forquilles.
Important, es treuen totes les
croquetes i s’afegeix una tanda nova. (no treure una i afegir-ne altre). Escórrer sobre paper absorbent.
Notes:
-aprofita per fregir la cua verda dels
porros i servir-ho amb una salsa romesco lleugera amb oli.
-per a un arrebossat extra cruixent,
utilitza pa panko.
-afegeix-hi un rajolí de vi blanc al
sofregit abans d’incorporar la farina.
-si les congeles, recomano descongelar
en nevera d’un dia per altre i fregir.
miércoles, 12 de noviembre de 2025
LEMON CURD CREMA DE LIMON
CREMA DE LLIMONA
6 LLIMONES mitjanes i llises (aprox. 250 grs. suc)
150 grs. de
sucre+4 ous sencers +25-35 grs. midó (maicena)
50
grs. mantega+Sucre per cremar, Bufador, fulles menta
Ratllem amb el microplane el que seria
la base, partida en dos de les LLIMONES.
Partim les taronges per la meitat i les
escorrem, reservem les pells.
Si no arribem als 250 grs. podem afegir
una mica d’aigua o una altre llimona.
Reservem mig got de suc per desfer-hi
la maicena.
Posem els ous en un recipient, afegim
el sucre, batem i desprès el suc, i el suc amb maicena , barrejem bé i remenem
que no quedin grumolls..
Colem la barreja, ho posem al foc,
remenant tota l’estona amb les varilles, a foc suau fins que espesi, 2 m.
En treure afegim la mantega i remenem.
Farcim les llimones i les posem a la
nevera tapades a pell amb film plàstic.
Al moment de servir posem una mica de
sucre per sobre i ho cremem amb el bufador.



















.jpeg)
.jpeg)