viernes, 19 de diciembre de 2025

PASTA TUILLE O CIGARRETTE


100 grs. de mantequilla
100 grs. de clara de huevo
100 grs. de azúcar pulverizadada
100 grs. de harina

Mezclar, colocar en el molde y llevar al horno por 7 minutos, retirar del horno y desmoldar rapidamente antes que enfríen.
Se conservan en un tupper entre hojas de papel de cocina.


PAN DE TRIGO SEMIINTEGRAL CON SEMILLAS


Misma receta anterior

Un clásico en casa. El método un poco diferente. El resultado lo veremos mañana en la miga.
Pan de trigo con parte de harina semiintegral T80 de @harinatradicionalzamorana 

70 % trigo
30 % trigo T80
82% hidratación 
20 % mama
2% sal
0,3 % levadura fresca
semillas variadas

Cómo me pareció que a la  mama le faltaba un pelín para estar a punto,  le añadí una pizca de levadura.

1. Autólisis, solo harina y agua  mezclamos bien, esperamos 1 h. 

2. Añadimos la mama, mezclamos,  esperamos 45 min. 

3. Un pliegue, esperamos 30 min.

4. Otro pliegue, 30 min.

5. Añadimos sal. Otro pliegue, y 30 min. 

6. 30 min. Pliegue y preformamos.

7. Formado y banetton, nevera a 3⁰C  2h.

8. Precalentar horno a 240⁰C. x 20 min.

9. Greñar y Horneado solera con vapor a 240⁰C por 20 min.

A 210⁰C x 20 min. y 10 a 200⁰C y 5 min. con ventilador.

#bread #pan #breadlife #pancasero #T80 #batard #batardsbreads




 

jueves, 18 de diciembre de 2025

Galletas de Mantequilla


250 grs. mantequilla
1 huevo M
200 grs. azúcar
1 cdta. canela molida
500 grs. harina
Mezclar mantequilla pomada, huevo y azúcar.
Añadir la harina y la canela, mezclar hasta integrar.
Repartir en dos trozos y estirar con rodillo, encima de papel de horno.
Meter a nevera hasta que la masa endurezca (aprox. 30 min.)
Cortar con cortapastas, pasar a bandeja y hornear precalentado a 170º C unos 18 min.



 

Tarro Brownie y crema de mascarpone y chocolate


Ídem receta anterior.



 

Brownie y Crema de mascarpone y chocolate


La clásica receta de Brownie pero metida en capacillos de madalenas o muffins, coronado con una crema de mascarpone y cacao puro. 

Brownie:
250 grs. mantequilla
200 grs. chocolate de cobertura
3 huevos M
200 grs. azúcar
125 grs. harina todo uso
1/2 cdta. levadura química.

Deshacer el chocolate en el microondas junto la mantequilla.
Batir los huevos con el azúcar, añadir el chocolate deshecho y templado.
Añadir la harina y la levadura tamizados.
Poner en capacillos (dejar a un dedo del borde)
Hornear precalentado a 170ºC unos 25 min.
Dejar enfriar para decorar.
 

 

Crema Mascarpone y cacao:
250 grs. mascarpone
3 cucharadas de cacao puro
azúcar glass al gusto.



Mezclar todo, yo dejé una parte de la crema sin cacao para que sea bicolor. Pasar a manga con boquilla de estrella y decorar.

 

Las decoraciones son de Aldi.





 

lunes, 17 de noviembre de 2025

CROQUETAS DE CHAMPIÑONES, PUERROS Y GAMBAS

CROQUETAS PORRO I BOLETS i GAMBES (30 unitats)

1 litre de llet sencera

100 grs. de mantega o 100 grs. oli oliva

100 grs. de farina de blat

2 porros (aprox. 200 grs.)+ 1 ceba petita + 2 dents d’all  (tot tallat en brunoise)

1 safata de bolets (xampinyons, shiitake, gírgoles, nets i trossejats brunoise petita

100 grs. de gambes pelades

2 ous batuts (per arrebossar), Pa rallat , Farina, Oli d’oliva o de gira-sol per fregir, Sal i pebre

 

Escalfar el greix en una cassola ampla a foc mig. Afegir la ceba i l’all i sofregir 2 – 3 minuts.

Incorporar el porro i cuinar uns 5 minuts més fins que estovi, remenant de tant en tant.

Afegir els bolets i saltejar fins que perdin l’aigua, uns 6 – 8 minuts. Salpebrar al gust. Afegir les gambes i coure 1 min. 

En la mateixa cassola,  afegir la farina i remenar, per torrar-la una mica.

Anar afegint la llet, en varies tandes, tot remenant, al final s’ha de remenar uns 15-20 min. en total fins que la massa es desenganxi de les parets. Rectificar de sal i pebre.

Abocar la massa en un motlle pla, tapar amb film a pell (tocant la superfície) i deixar en nevera almenys 4 hores (ideal d’un dia per altre).

Formar croquetes amb les mans lleugerament untades d’oli. Passar-les per farina, ou batut i, per pa rallat.

Fregir-les en abundant oli calent (180 °C) per tandes, han de quedar ben cobertes d’oli, i no posar-ne gaires, han de ballar entre elles. Un minut per banda i girar amb dues forquilles.

Important, es treuen totes les croquetes i s’afegeix una tanda nova. (no treure una i afegir-ne altre).  Escórrer sobre paper absorbent.

Notes:

-aprofita per fregir la cua verda dels porros i servir-ho amb una salsa romesco lleugera amb oli.

-per a un arrebossat extra cruixent, utilitza pa panko.

-afegeix-hi un rajolí de vi blanc al sofregit abans d’incorporar la farina.

-si les congeles, recomano descongelar en nevera d’un dia per altre i fregir.






miércoles, 12 de noviembre de 2025

LEMON CURD CREMA DE LIMON


CREMA DE LLIMONA

6 LLIMONES mitjanes i llises (aprox. 250 grs. suc)

150 grs. de sucre+4 ous sencers +25-35 grs. midó (maicena)

50 grs. mantega+Sucre per cremar, Bufador, fulles menta

 

Ratllem amb el microplane el que seria la base, partida en dos de les LLIMONES.

Partim les taronges per la meitat i les escorrem, reservem les pells.

Si no arribem als 250 grs. podem afegir una mica d’aigua o una altre llimona.

Reservem mig got de suc per desfer-hi la maicena.

Posem els ous en un recipient, afegim el sucre, batem i desprès el suc, i el suc amb maicena , barrejem bé i remenem que no quedin grumolls..

Colem la barreja, ho posem al foc, remenant tota l’estona amb les varilles, a foc suau fins que espesi, 2 m.

En treure afegim la mantega i remenem.

Farcim les llimones i les posem a la nevera tapades a pell amb film plàstic.

Al moment de servir posem una mica de sucre per sobre i ho cremem amb el bufador.


Nota: es pot fer igual amb taronjes, pesant el suc i calculant un 5% de midó sobre el pes del líquid.





 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...