lunes, 16 de enero de 2023

SOPA MINESTRONE


 SOPA MINESTRONE 6-8 p

1 pot de Mongetes blanques cuites

200 grs. de mongeta verda tendre

1 Pastanaga +1 Patata +1/2 Carabassó

1 tros d'Api +1 Tomàquet mitjà

4 Grans d'all +1 Ceba grossa

150 grs. de pasta  “conxites”, “pistons” o pasta galets

Oli d'oliva, , Sal i pebre al gust

1 litre de Brou de pollastre o verdures

500 l. Aigua de cocció mongeta verda

100 grs. de Formatge ratllat tipus parmesà o padà

 

Tallem totes les hortalisses en petits daus. Coem a part les mongetes tallades també a trossets i reservem en l'aigua de cocció.

En la cassola posem a escalfar l'oli d'oliva i saltem per ordre l'all a cop, pastanaga, l'api, la ceba picada, patata i el carabassó. Removem i estofem. Afegim el tomàquet ratllat fins que redueixi.

Afegim l’aigua de coure les mongetes verdes o brou, la mongeta verda,  i que bulli uns 15 minuts a foc lent, una vegada passat el temps afegim la pasta, deixem coure segons fabricant.  Afegim la mongeta cuita, en els últims minuts de cocció. Salpebrem.

En el moment de servir afegir el formatge ratllat.

Truc: podem bullir la pasta, a part en aigua amb sal, a la meitat de cocció, perquè no ens absorbeixi tot el brou, i els últims minuts afegir-la al guisat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...