2 pots de pebrots
del piquillo sencers (aprox. 20 pebrots)
150 grs. gambetes
pelades+200 grs. filet peix blanc (lluç, bacallà, rap....)
1 porro gran+ 1
sobre de padano o similar
Sal, pebre negre,
oli d’oliva
FARCIT:
Piquem les gambetes i el lluç amb
ganivet o picadora (per separat), ho reservem.
Piquem la part blanca del porro en brunoise
(petita).
Posem una mica d’oli a la paella,
enrrossim el porro i afegim primer el peix, i després d’uns minuts les
gambetes, remenem i rectifiquem de sal i pebre si cal.
Colem per tal que perdi l’aigua si en
tingués.
Si els pebrotets son prou grans omplim
amb cullera, sinó, els obrim per un lateral, farcim i tapem.
Posem una mica de beixamel al fons
d’una safata, i anem posant els pebrotets, i per sobre el formatge.
Deixem al forn primer preescalfat tot i
quan ho posem encenem el grill uns minut per gratinar el formatge.
Servim amb una base de la salsa i sobre
el pebrotet gratinat. Gaudiu del plat!
Beixamel:
1 litre llet+50 grs. oli o mantega+50 grs. farina+un grapat de espinacs
frescos, sal i pebre.
Posem el greix en una cassola al foc,
quan es desfaci, afegim de cop la farina i remenem constantment, uns 2
minutets, afegim sal i pebre i la llet en tandes, anem remenant tota l’estona
(si fes grumolls, no passa res, li passem el turmix i llestos). Quan arrenqui a
bullir, dos minuts i ja la tenim feta.
Afegim fora del foc els espinacs, i
triturem amb turmix.



















