viernes, 19 de diciembre de 2025

ALBONDIGAS DE MERLUZA Y GAMBAS

MANDONGUILLES DE PEIX (8 p)

1 KG. FILETS DE LLUÇ (o peix blanc)

100 GRS. DE GAMBETES PELADES

2 OUS+una mica JULIVERT

FLOCS DE CIVADA O FARINA

2 CDES. FARINA per arrebossar,  pebre negre

 PEL SOFREGIT:

3 GRANS D’ALL

1 PORRO GRAN (O PORRO PETIT+CEBA)

1 NYORA +1 tomàquet

100 grs. de vi blanc

Unes fulles de julivert , 2 torradetes de pa+un grapadet de fruits secs blancs

 

Piquem amb ganivet o picadora el lluç i les gambes en fem trossets petitons. Ho barrejem amb els ous i els flocs de civada, (anirem afegint civada fins que tingui una consistencia que ens permeti fer mandonguilles) salpebrem al gust i trinxem una mica de julivert. En fem mandonguilles ben apretades i les passem per farina.

Per coure, tres opcions, o bé al forn, o be fregir-les amb una mica d’oli o bé posar-les directament a la cassola, dins el sofregit.

 

Pel sofregit: posem en la mateixa paella els grans d’all sencers a cop, i la ceba tallada en juliana o el porro a rodanxes, salpebrem, després afegim la nyora sense llavors, i el tomàquet ratllat, deixem sofregir bé i afegim les mandonguilles i el vi blanc, deixem evaporar el vi.

Cobrim d’aigua i que facin xup-xup (si les posem en cru, les deixem a foc suau uns 10-15 minuts i anem movent la cassola per donar-lis la volta.

 

Treurem les mandonguilles i afegirem les torradetes de pa, el julivert i els fruits secs, triturarem amb turmix suc, afegirem les mandonguilles i altres 5 minuts de xup-xup.

Presentem amb julivert picat per sobre.



 

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...