1
KG. FILETS DE LLUÇ (o peix blanc)
100
GRS. DE GAMBETES PELADES
2
OUS+una mica JULIVERT
FLOCS
DE CIVADA O FARINA
2
CDES. FARINA per arrebossar, pebre negre
PEL SOFREGIT:
3
GRANS D’ALL
1
PORRO GRAN (O PORRO PETIT+CEBA)
1
NYORA +1 tomàquet
100
grs. de vi blanc
Unes
fulles de julivert , 2 torradetes de pa+un grapadet de fruits secs blancs
Piquem amb ganivet o picadora el lluç i
les gambes en fem trossets petitons. Ho barrejem amb els ous i els flocs de
civada, (anirem afegint civada fins que tingui una consistencia que ens permeti
fer mandonguilles) salpebrem al gust i trinxem una mica de julivert. En fem
mandonguilles ben apretades i les passem per farina.
Per coure, tres opcions, o bé al forn,
o be fregir-les amb una mica d’oli o bé posar-les directament a la cassola,
dins el sofregit.
Pel
sofregit: posem en
la mateixa paella els grans d’all sencers a cop, i la ceba tallada en juliana o
el porro a rodanxes, salpebrem, després afegim la nyora sense llavors, i el
tomàquet ratllat, deixem sofregir bé i afegim les mandonguilles i el vi blanc,
deixem evaporar el vi.
Cobrim d’aigua i que facin xup-xup (si
les posem en cru, les deixem a foc suau uns 10-15 minuts i anem movent la
cassola per donar-lis la volta.
Treurem les mandonguilles i afegirem
les torradetes de pa, el julivert i els fruits secs, triturarem amb turmix suc,
afegirem les mandonguilles i altres 5 minuts de xup-xup.
Presentem amb julivert picat per sobre.


No hay comentarios:
Publicar un comentario